• ČITATEĽSKÁ GRAMOTNOSŤ na druhom stupni

    V rámci rozvíjania čitateľskej gramotnosti sa nám na druhom stupni už podarilo niekoľko úžasných vecí: Deti majú na čítanie nový čitateľský kútik, kde môžu cestovať krajinou fantáziou veľmi pohodlne. Otvorili sme pre našich žiakov novú školskú knižnicu a v nej predstavili niekoľko knižných rekordov.  Zapojili sme sa do Čitateľského maratónu. Usporiadali čitateľský súboj medzi šiestakmi a piatakmi, pričom sa nám spoločnými silami podarilo prečítať vyše 950 strán! Zorganizovali sme zbierku kníh a s radosťou môžeme konštatovať, že naše deti sa budú môcť aj vďaka vám začítať do nových 56 kníh. Týmto sa chceme zo srdca poďakovať v mene všetkých detí druhého stupňa rodine Ševčíkovej, Adamovej, Matulovej, Kudličkovej, Ježovicovej, Blahovej, Žúborovej, Senkovej, Hliničanovej, Szabóovej, Melicherovej, Bradiakovej a Tišťanovej za krásny knižný dar. ĎAKUJEME!

  • OKRESNÉ KOLO V GYMNASTIKE

    Naši malí gymnasti dnes predviedli svoje schopnosti na okresnom kole v gymnastickom štvorboji. Vo veľmi silnej konkurencii sa nestratili, bojovali a nakoniec družstvo dievčat obsadilo 6.miesto a družstvo chlapcov získalo krásne 3. miesto. Hoci trénovali v obmedzených a neľahkých podmienkach (každé ráno od 7,00 - ďakujeme rodičom), boli perfektní. Blahoželáme.

  • OKRESNÉ KOLO PYTAGORIÁDY 3. a 4. ročník

    Matematika je naša láska. Toto si povedali tretiaci a štvrtáci, ktorí sa zúčastnili okresného kola Pytagoriády a takto krásne skončili: Matúš Kučák 11. miesto, Tomáš Pastucha 21. miesto zo 160 súťažiacich a Samko Stromko nádherné 3. miesto, Lucka Krivdová a Filip Kučák 5.-6. miesto a Matija Schmida 10. miesto zo 107 súťažiacich. Tešíme sa a blahoželáme.

  • DEŇ ZEME na prvom stupni

    Európa je najrýchlejšie otepľujúci sa kontinent. Každý jeden jednotlivec môže tento jav aspoň trošičku spomaliť. Je to jedna z najdôležitejších úloh pre naše deti. V tomto znamení sa niesol Deň Zeme na 1. stupni. Žiaci sa nielen dozvedeli viaceré informácie o ochrane Zeme, ale hravo si poradili aj s úlohami, pri ktorých recyklovali rôzne materiály.

  • PLAVECKÝ VÝCVIK

    Plavecký výcvik absolvovali žiaci 3. a 4. ročníka v termíne od  15.4. do 19.4. v Gothal Liptovská Osada. Cieľom plaveckého výcviku bolo získať základné plavecké zručnosti vo vzťahu k plaveckej technike. Správna práca nôh, zvládnutie hrubej techniky práce paží, súhra plávania s dýchaním, preplávanie aspoň jedným plaveckým spôsobom. A u pokročilých plavcov zdokonaliť techniku plaveckých štýlov. Cieľ bol zvládnutý  u všetkých žiakov. Všetky deti dostali za absolvovanie výcviku „Mokré vysvedčenie.“

  • HĽADÁME KOLEGU/KOLEGYŇU

  • Zber papiera

    Vážení rodičia, milí žiaci.

    Zber starého papiera sa uskotoční v piatok 26.4.2024 v čase od 7:00 do 8:30 v obidvoch budovách. Zbiera sa iba papier (časopisy, noviny, letáky a pod.), kartón nie. Z tohto dôvodu vás prosíme, aby ste papier nebalili do kartónových krabíc. Zároveň vás prosíme, aby ste papier nenosili v inom termíne (nemáme ho kde skladovať).

    Ďakujeme za porozumenie a s pozdravom

    vedenie školy

  • VYUČOVANIE PRVÁKOV O PRÍRODE V PRÍRODE

    Odborníci tvrdia, že učenie v prírode je pre žiakov veľmi prospešné, pretože ich robí zdravšími a šťastnejšími. Vyučovanie vonku tiež zvyšuje spokojnosť učiteľa so svojim povolaním. My sme to v piatok s prvákmi zažili. 

  • DRUHOSTUPNIARI VYSADILI 450 STROMČEKOV

    Apríl je mesiac, kedy si pripomíname význam lesov okolo nás. Lesy sú neoddeliteľnou súčasťou našej krajiny a sú pre náš život veľmi dôležité. V mesiaci apríl sa celosvetovo oslavuje aj Deň Zeme. Cieľom tohto dňa je pripomenutie si našej závislosti na zdrojoch, ktoré nám naša Zem poskytuje a preto je ich potrebné chrániť a venovať im našu pozornosť. A presne s týmto cieľom sa druhostupniari vybrali v piatok do prírody. Ich cieľom bolo Hrabovo, kde v spolupráci s Mestskými lesmi vysádzali stromčeky. Všetci pracovali ako včielky a výsledkom bolo zasadenie 450 stromčekov. Piataci v tomto čase absolvovali prednášku o vtáctve na Slovensku, počas ktorej si nejedného vtáčika letáčika mohli chytiť a následne voľne pustiť do prírody.Krásny slnečný a pracovný deň zakončili opekačkou.

    Ďakujeme, že ste svojou prácou prispeli k obnove lesa v Hrabove a pomohli tak k zlepšeniu kvality životného prostredia.

  • 2% z dane

     

    Vážení rodičia, priaznivci a podporovatelia DOTYKu!

    Aj tento školský rok by sme Vás chceli poprosiť o poukázanie sumy 2% z Vami zaplatenej dane pre naše OZ ANGELS.

    O tom, že Vaše 2% sú využívané zmysluplne, ste sa mohli presvedčiť aj tento rok, kedy boli finančné prostriedky využité aj na vytvorenie čitateľského kútika v divadelnej miestnosti, nákup kníh do školskej knižnice, ďalších učebných pomôcok a vzdelávanie pedagógov.

    Veríme, že naša práca je najlepším dôkazom na poukázanie 2% z Vašich daní práve nášmu občianskemu združeniu, čím nás podporíte v realizácii našich plánov.

    Za toto všetko by sme sa chceli veľmi pekne poďakovať a prosíme Vás o zachovanie Vašej priazne.

    Potrebné tlačivo nájdete na nasledujúcom linku: tlačivo 2%

    Veľmi pekne ďakujeme

    kolektív zamestnancov a žiakov Súkromnej základnej školy a Súkromnej základnej umeleckej školy DOTYK

  • Hore zdar! na druhom stupni

    "Hore zdar!" znelo na druhom stupni hneď ráno po sviatkoch. Pri príležitosti Dňa lesov a blížiaceho sa Dňa Zeme sa na našej škole konala beseda priamo s najpovolanejšími - zástupcami lesov SR. Žiaci zistili, ktoré zvuky a stopy les skrýva. Pomocou vtáčích hodín sa dozvedeli, ktoré vtáča ich ráno svojím spevom zobúdza, okrem iného si vyskúšali aj zvuky lesa, či postavili vlastnú búdku.

  • Okresné kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín

    26.marca sa konalo okresné kolo Hviezdoslavovho Kubína a v hre sme mali aj my svoje želiezka. Dievčatá reprezentovali skvelo a v 1.kategórii - poézia sa na krásnom 3. mieste umiestnila Laura Jurášová (4.r.). Veľmi sa tešíme a blahoželáme. Veľká vďaka patrí aj pani učiteľkám, ktoré dievčatá pripravovali.

  • Oznam školskej jedálne

    Vážení rodičia,

    žiadame Vás o kontrolu zostatku zaplatených režijných nákladov na nasledujúce mesiace. Režijné náklady na jeden mesiac sú vo výške 12 €. Pokiaľ zostatok klesne pod 12 €, bude Vášmu dieťaťu od nového mesiaca automaticky zablokovaný čip a nebude mu vydaný obed.

  • DEŇ VODY na prvom stupni

    V piatok sme si po 31-krát na celom svete pripomenuli význam sladkej vody pre človeka, spoločnosť i celú planétu. Organizácia spojených národov rozhodla, že ústrednou témou Svetového dňa vody 2024 je “Voda pre mier”, pretože voda môže prispieť k mieru, ale môže spôsobiť aj konflikty. Na 1. stupni sme si vodu uctili aj polemikou o tom, či bola skôr ona alebo naša planéta (voda). Zosumarizovali sme poznatky o vodnom bohatstve Slovenska (gejzír v Herľanoch musíme vidieť). Vďaka tretiakom etikárom sme si zahrali vodný kvíz, vďaka druhákom etikárom lúštili krížovku, štvorsmerkovku a počítali matematickú úlohu (v očakávaní, že snáď nám niečo za to kvapne). Rozlúčili sme sa kvapkami vody z vodovodu a vierou, že čoskoro nám bude na záhrade z vodnej steny kvapkať dažďová voda (potešíme sa rúram, hrncom, hadiciam, kýbľom, lievikom, drôtu,…). Veď používaním dažďovej vody šetríme pitnú vodu a my ňou budeme polievať naše rastlinky.

  • BOOK SWAP na prvom stupni

    Na 1. stupni sa uskutočnil po prvý raz BOOK SWAP. Deti si doniesli knihy, ktoré už nepotrebovali a vymenili ich za iné. Na výber bolo takmer 100 kníh a skoro každý, kto sa zapojil, odišiel s plnými rukami. Ďakujeme aj rodičom za podporu a spoluprácu

  • ŠPORTOVÝ DEŇ na druhom stupni

    Medzipredmetové vzťahy sa dajú realizovať aj pri športových súťažiach. Presvedčili sa o tom žiaci 5. - 8. ročníka, ktorí si to na vlastnej koži odskúšali v stredu počas športového dňa. Nielenže si museli overiť svoju kondičku a športové kvality, ale museli aj potrápiť svoje hlavičky a vyriešiť úlohy z rôznych predmetov. Ani jedna trieda to nevzdala a všetky úlohy, stanovištia robila v plnom nasadení. Víťazom sa stali siedmaci, ktorí okrem diplomu dostali zdravú a sladkú odmenu v podobe cereálnej tyčinky. Blahoželáme!

  • MAREC - MESIAC KNIHY

    Knihy sú bránou do sveta vedomostí a fantázie.  Na našej škole chceme túžbu po poznaní podporiť aj my, preto sme si pre toto obdobie pripravili pre žiakov druhého stupňa viaceré sprievodné aktivity. Zúčastníme sa napríklad celoslovenskej akcie Čitateľský maratón, privítame u nás rodičov, či starých rodičov, ktorí si čítanie budú užívať s nami, predstavíme knižné rekordy, ale hlavne otvoríme našu modernejšiu a prístupnejšiu školskú knižnicu.

    Z tohto dôvodu by sme chceli poprosiť aj vás, milí rodičia a priatelia školy, o príspevok do našej školskej knižnice na druhom stupni či už v podobe novej alebo staršej knihy, ktorá je pre našich žiakov vhodná a doma už nevyužitá. Naše deti si ju určite rady prečítajú. ĎAKUJEME!

  • Prvenstvo v kategórii malých škôl v okrese

    Inštitút Ineko dnes zverejnil nové rebríčky škôl na Slovensku za školský rok 2022/23. V kategórii malé školy sme NAJLEPŠOU ŠKOLOU v okrese a v rámci Žilinského kraja sme na 6. mieste s veľmi dobrým skóre 7.6. Do kategórie veľkých škôl naša škola nie je zaradená z dôvodu nízkeho počtu žiakov. Ak by však toto hodnotenie nerozdeľovalo školy podľa počtu žiakov na malé a veľké školy, naša škola by sa umiestnila na 2. mieste v okrese Ružomberok.

  • Bábky v podkroví ožili v rukách piatakov...

    Deň sv. Valentína prežili naši piataci láskou k umeniu v Žiline. Navštívili Bábky v podkroví, ktoré sú stálou expozíciou v Rosenfeldovom paláci. Tu na vlastnej koži zažili čaro bábkarského umenia, prešli sa nádhernými priestormi, plnými kúzla i príbehov. V druhej časti stretnutia sa sami stali bábkohercami v marionetovom, maňuškovom, javajkovom a tieňovom divadle a pripravili si vlastné pútavé predstavenia. Výlet sa im podľa ich slov veľmi páčil a dostal prívlastky ako "najlepší", "najzaujímavejší" a "sto bodov zo sto".

  • VALENTÍN - DEŇ ZAĽÚBENÝCH na druhom stupni

    Na Valentína žiaci 9. ročníka pre svojich mladších spolužiakov pripravili deň plný lásky. Výzdoba budovy bola plná srdiečok, na nástenke pripravili priestor, kde žiaci mohli napísať, komu želajú krásneho Valentína. Cez veľkú prestávku predávali s láskou vyrobené koláčiky, ktoré žiaci mohli zakúpiť nielen pre seba, ale aj pre svojich blízkych. Nechýbala ani valentínska pošta, Každý mal tak možnosť potešiť niekoho blízkeho, napísať pár milých slov, či vyznať lásku. Ďakujeme deviatakom za krásny deň, počas ktorého sme si pripomenuli, že láska medzi ľuďmi je taká krásna a dôležitá. 

     

Novinky

Kontakt

  • Súkromná základná škola
    Štiavnická cesta 80, 034 01 Ružomberok
  • 0918 707 100

Fotogaléria